streda 13. decembra 2017

Akrylatová vaňa, kde kupovať, na čo si dávať pozor.

Akrylové vane sa dajú kúpiť za dobrú cenu aj na Slovensku, napr. Bauhaus, Hornbach..poprípade kvalitné vane od Ravak. Mnoho ľudí v snahe ušetriť ide do Poľska, tam sú však vane cenovo na úrovni Hornbachu, Bauhausu avšak kvalita je horšia. Neodporúčam kúpu v Leroy Merlin, kvalitnejšie vane sú v Castorame - v cene 150 EUR kúpite veľmi kvalitnú vaňu.

Dôležité je všímať si okraje vane zo spodnej strany, sú často veľmi tenkej vrstvy 2-3mm a stalo sa mi, že priamo u predajcu v Merlin Leroy bola odštiepená. To sa však pri tenkej vrstve akrylu môže stať pri bežnom používaní doma po osadení a máte problém. Vaňa najmä po okrajoch by mala mať aspon 3-4mm rovnomerne, čim viac tým lepšie. Samozrejme ostatné časti by mali byť podstatne hrubšie.

Na tejto vani vidieť poškodenie kritického miesta - rohu, na týchto miestách býva najtenší akrylát. Preto práve tu treba sledovať hrúbku a rovnomernosť.  (ide o Wanna akryl kabro 170x70 Z/N, predávana v Merlin Leroy Poľsko)

Vaňa by mala byť rovnako dlhá ako je vaša výška po ramená. Čo sa týka šírky je vhodné aby ste si mohli obe nohy oprieť o bočné steny vane a vyhli sa tak bolestiam bedier. 

Vaňa musí byť na pohlaď hladká, zo zadnej strany by mal byť stríkaný akrylát ucelený, nemali by trčať žiadne ostré vlákna. Pri pohľade do svetla by vaňa nemala presvitať, niektoré lacné vane sú tak tenké, že sú až priesvitné. Je pri nich použité minimum materiálu takéto vane nie sú dostatočne pevné, praskajú, nesedia popri stene takže je potrebné použiť vaňové lišty a často veľké množstvo tmelu alebo silikónu.

Vaňu je možné osadiť do polystyrenového lôžka, ktoré navyše izoluje vodu a predĺžuje čas jej ochladenia. Kúpoval som v Poľsku, Merlin Leroy, cena: 235zlotých (59Eur). 
Označenie: Nosnik uniw do wanien prost

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Drvič na konáre

 Riwall RES 3044 B - mal som už tento drvič, ale jedného dňa som ho použival skoro 8 hodín vkuse, na čo nie je určený a rozpadlo sa nejaké k...